ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

 

Το παρόν ιστολόγιο επιχειρεί να «στεγάσει»  διαδικτυακά την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα τη συγκρότηση μιας πλατιάς λαϊκής πρωτοβουλίας για έξοδο από το ευρώ και την ΟΝΕ αλλά και συνολικά για ανεξαρτησία από την ΕΕ και τις πολιτικές του ευρωμονόδρομου που οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεοκοπία και οδηγούν το λαό μας στην εξαθλίωση.

Όταν καθημερινά η ανεργία χτυπά την πόρτα σε κάθε οικογένεια. Όταν ο μισθός μετατρέπεται σε «επίδομα εργασίας». Όταν τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα ποινικοποιούνται. Όταν καθημερινά διαλύεται η εναπομείνασα παραγωγική βάση και υποδομή της χώρας. Όταν ετοιμάζεται το μεγαλύτερο στα χρονικά ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου… Πρέπει να πούμε την αλήθεια!

Η χώρα κι ολόκληρος ο λαός της δεν απειλούνται από κάποιο θεωρητικό οικονομικό αφανισμό που θα φέρει η εναντίωση στην Ε.Ε., το ΔΝΤ και την πολιτική τους. Απειλούνται από ένα συγκεκριμένο, οργανωμένο και με χρονοδιάγραμμα αφανισμό που εφαρμόζουν ακριβώς η Ε.Ε., το ΔΝΤ και η πολιτική τους, η πραξικοπηματική-αντισυνταγματική υπογραφή των «μνημονίων» και των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων.

Μπροστά στους αγώνες που δίνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι κι ο λαός μας στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους και στις πλατείες ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.  Πρέπει να πούμε την αλήθεια!

Η πάλη ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ είναι άμεσος κι επιτακτικός όρος για την επιβίωση του λαού και της χώρας.

Γι’ αυτό και η συγκρότηση Πρωτοβουλίας ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ θεωρούμε ότι συνιστά άμεση κι επιτακτική ανάγκη. Η προσπάθειά μας αυτή στηρίζεται σε πρώτη φάση από 260 αγωνιστές που συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού. Αλλά και από πανεπιστημιακούς και καλλιτέχνες, που δεν υποτάσσονται στην κυρίαρχη απολογητική της εξαθλίωσης και παίρνουν θέση στο πλευρό του δοκιμαζόμενου και αγωνιζόμενου λαού.

Μετά από ένα διαρκώς διευρυνόμενο κύκλο συζητήσεων και συναντήσεων,  καταθέτουμε σήμερα ένα βασικό προπαρασκευαστικό κείμενο συζήτησης για την εκκίνηση του δημόσιου διαλόγου και τη διεύρυνση της Πρωτοβουλίας.

Η Πρωτοβουλία επιδιώκουμε να αποτελέσει ένα χρήσιμο, μάχιμο και ενωτικό πόλο συσπείρωσης και πάλης μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια ενάντια στην ΟΝΕ και την ΕΕ, τη φτώχεια και το ξεπούλημα, για δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία.

Σε αυτή τη βάση καλούμε τον εργαζόμενο, τον άνεργο, το νέο, κάθε αγωνιστή του κινήματος και κάθε άνθρωπο που πλήττεται από την πολιτική που επιβάλλουν το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι πολιτικοί υπηρέτες τους να γίνει κομμάτι αυτής της προσπάθειας.

Συνυπογράφοντας το κείμενο που κατατίθεται για την εκκίνηση της διαδικασίας συγκρότησης.

Συμμετέχοντας στις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα όσον αφορά στα επόμενα μας βήματα.

 

Συμβάλλοντας με θέσεις, παρατηρήσεις, προτάσεις πάνω στη βάση του αρχικού κειμένου, έτσι ώστε να διαμορφωθεί από κοινού η διακήρυξη της πρωτοβουλίας που επιχειρούμε να φτιάξουμε.

Το blog αυτό ωστόσο,  δεν αποτελεί απλά τυπικό προπαγανδιστικό εργαλείο για το βασικό προπαρασκευαστικό κείμενο. Μαζί με αυτό θα φιλοξενεί ισότιμα κάθε συμβολή στην προσπάθεια, είτε αυτή έχει τη μορφή διορθωτικών βελτιωτικών παρεμβάσεων, είτε και συνολικά διαφορετικού κειμένου.

Μπορείτε να στέλνετε την υπογραφή σας στο e-mail του blog:

stopee2011@gmail.com

(σύντομα, η συλλογή υπογραφών θα γίνεται και ηλεκτρονικά)

 

One Trackback to “ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ”

Σχολιάστε