Ιδου το βρώμικο υπεραντιδραστικό σύμφυμα της ΕΕ!


ΠΗΓΗ: iskra

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποίησε, επίσης, ότι η κίνηση της Αργεντινής «ενδέχεται να βλάψει το κλίμα συνεννόησης και εγκαρδιότητας που είναι απαραίτητο για να υπάρξει» Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ζητά από ΕΕ εμπορικές κυρώσεις κατα τις Αργεντινής για την εθνικοποίηση του πετρελαϊκού κολοσσού!

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΕΕ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

Η αναγκαστική εθνικοποίηση του 51% της εταιρείας YPF, η οποία ελέγχεται από τον ισπανικό όμιλο Repsol, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ. Η πρόεδρος κατηγόρησε τη Repsol ότι δεν επενδύει επαρκώς στην παραγωγή και στη διερεύνηση πετρελαίου στην Αργεντινή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη της παρούσας κατάστασης, περιλαμβανομένης της πιθανής μερικής αναστολής των μονομερών δασμολογικών προτιμήσεων» που παρέχονται στην Αργεντινή, αναφέρει σε κατάπτυστη ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε αυτό το νεοαποικιακό κείμενο οι ευρωβουλευτές καλούν επίσης την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον και τον ευρωπαίο Επίτροπο Εμπορίου Κάρελ ντε Γκουχτ να δημιουργήσουν μια »διεθνή συναίνεση η οποία θα αντιτίθεται στις πράξεις της κυβέρνησης της Αργεντινής» στην Ομάδα των 20 (G20) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποίησε, επίσης, ότι η κίνηση της Αργεντινής «ενδέχεται να βλάψει το κλίμα συνεννόησης και εγκαρδιότητας που είναι απαραίτητο για να υπάρξει» συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Mercosur, της λατινοαμερικανικής εμπορικής ένωσης!!!

Τίποτα, ίσως, δεν αποκαλύπτει πιο παραστατικά το βρώμικο, ολοκληρωτικό και αντιδραστικό νεοαποικιακό χαρακτήρα της ΕΕ και της ελίτ του Ευρωκοινωβουλίου από τις παραπάνω εξοργιστικά εκβιαστικές μεθοδεύσεις σε βάρος της Αργεντινής, διότι η τελευταία τόλμησε να πάρει την απόφαση να αξιοποιήσει προς όφελος της τον πετρελαϊκό της πλούτο!!!

Ας σκεφτούμε, λοιπόν, τον καταιγισμό των εκβιαστικών μέτρων που θα λάμβανε το αντιδραστικό σύμφυρμα της ΕΕ σε βάρος μιας χώρας μέλους της, όπως η Ελλάδα, αν η τελευταία τολμούσε να κάνει κάτι ανάλογο ή πολύ περισσότερο να εθνικοποιήσει τις τράπεζες, στις οποίες βαρύνοντα ρόλο πάιζουν τα ευρωπαϊκά funds!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ »ΕΥΡΩΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ»!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: