3+1 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ»

Η ΕΕ δεν αλλάζει, ούτε μεταρρυθμίζεται, ανατρέπεται και διαλύεται ως ολοκληρωτικό μόρφωμα του κεφαλαίου. 1οΗ ΕΕ δεν αλλάζει, ούτε μεταρρυθμίζεται, ανατρέπεται και διαλύεται ως ολοκληρωτικό μόρφωμα του κεφαλαίου.

2ο Η έξοδος από το Ευρώ και την ΕΕ συνδυάζεται με τη ριζοσπαστική πολιτική πρόταση για την υπέρβαση της κρίσης σε όφελος των εργαζομένων.

Μια πρόταση που γίνεται πολιτικά κατανοητή ως αναγκαία και άμεσα εφαρμόσιμη και περιλαμβάνει:

-Τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό λαϊκό έλεγχο.

-Την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των εργαζομένων.

-Την εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατίας για τον λαό.

3ο Η έξοδος από το Ευρώ και την ΕΕ, ως αυτοτελές τακτικό βήμα, συνδυάζεται και με τον στρατηγικό στόχο του ριζικού κοινωνικού μετασχηματισμού. Είναι κυρίως ένας δρόμος προς την αντικαπιταλιστική ανατροπή και όχι υποχρεωτικά το αποτέλεσμά της.

4ο Δεν αντιπαλεύουμε την ΕΕ από θέσεις εθνικής αναδίπλωσης και εθνικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, παρ’ όλο που το κεντρικό πεδίο της πάλης μας εντοπίζεται στο εσωτερικό της χώρας. Αντίθετα παλεύουμε ενάντια τόσο στην ελληνική οικονομική ολιγαρχία, όσο και ενάντια στο συνασπισμένο ευρωενωσιακό κεφάλαιο, τους πολιτικούς τους εκπροσώπους και τους θεσμούς τους συνολικά. Επίσης παλεύουμε για μια άλλη διεθνιστική συνεργασία των λαών και των χωρών με αλληλεγγύη, ισοτιμία, δικαιοσύνη στη βάση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων στην Ευρώπη, στη Μεσόγειο, στο Μαγκρέμπ, στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια και σ’ όλο τον κόσμο!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: